Nieuws

Beste ouders en bezoekers,

We hebben zondagavond 15-03-2020 het nieuws ontvangen dat de scholen en kindercentra vanaf 16 maart tot 6 april noodgedwongen moeten sluiten met uitzondering van de opvang voor ouders uit de cruciale beroepsgroepen. Deze maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Dit betekend dat Kinderdagverblijf Ratjetoe gesloten is tot maandag 6 april 2020 ( als deze periode wordt verlengt in opdracht van de Rijksoverheid zullen wij ons hierin moeten aanpassen) en alleen kinderen opvangt van ouders uit de cruciale beroepsgroepen.
De Rijksoverheid heeft een lijst gepubliceerd met vitale beroepen die doorwerken en recht hebben op kinderopvang:

Zorg, inclusief productie en transport van medicijnen en medische hulpmiddelen.
• Leraren en personeel benodigd op school, zoals voor afstandsonderwijs, opvang van kinderen en examens.
• Openbaar vervoer.
• Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.
• Transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel, etcetera.
• Vervoer van afval en vuilnis.
• Kinderopvang.
• Media en communicatie: ten behoeve van informatievoorziening aan de samenleving die van noodzaak is om op de hoogte te blijven van wat er speelt.
• Continuïteit hulpverleningsdiensten (politie en defensie zijn reeds vitaal verklaard):
o meldkamerprocessen
o brandweerzorg
o ambulancezorg
o GHOR
o crisisbeheersing van de veiligheidsregio’s
• Noodzakelijke overheidsprocessen (Rijk, provincie en gemeente), bijvoorbeeld betalen uitkeringen en toeslagen, burgerzaken, consulaten en ambassades, justitiële inrichtingen en forensische klinieken.

Vitale processen
Voor Nederland gelden altijd al bedrijven die processen hebben die zijn aangemerkt als vitaal. Ook als je een onmisbare functie vervult ten behoeve van een van deze vitale processen, kun je een beroep doen op de opvang. Het gaat om circa 100 bedrijven die hier al van op de hoogte zijn.
• Landelijk transport en distributie elektriciteit
• Regionale distributie elektriciteit
• Gasproductie, landelijk transport en distributie
• Regionale distributie gas
• Olievoorziening
• Internet- en datadiensten
• ICT/telecom
• Internettoegang en dataverkeer
• Spraakdienst en SMS
• Plaats- en tijdsbepaling middels GNSS
• Drinkwatervoorziening
• Drinkwater
• Keren en beheren waterkwantiteit
• Vlucht- en vliegtuigafhandeling
• Scheepvaartafwikkeling
• Grootschalige productie/verwerking en/of opslag (petro)chemische stoffen
• Opslag, productie en verwerking nucleair materiaal
• Toonbankbetalingsverkeer
• Massaal giraal betalingsverkeer
• Hoogwaardig betalingsverkeer tussen banken
• Effectenverkeer
• Communicatie met en tussen hulpdiensten middels 112 en C2000
• Inzet politie
• Basisregistraties personen en organisaties B Digitale overheids-processen
• Interconnectiviteit (transactie-infrastructuur voor informatie uit basisregistraties)
• Elektronisch berichtenverkeer en informatieverschaffing aan burgers
• Identificatie en authenticatie van burgers en bedrijven
• Inzet defensie
Vitale beroepen zijn volgens de rijksoverheid 'cruciale beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden' en vragen om een continue bezetting.
Mensen die nodig zijn bij het beheersen van de uitbraak van het corona virus en kinderen hebben, kunnen volgens minister Slob gebruik maken van de kinderopvang.

Ook ouders die vallen binnen deze cruciale beroepsgroepen maar voorheen geen gebruik maakte van opvang bij Kinderdagverblijf Ratjetoe zijn van harte welkom om pér direct opvang aan te vragen/op te nemen voor hun kind(eren). U kunt hiervoor contact opnemen met:

Kinderdagverblijf Ratjetoe
Tel: 0475-341257
E-mail: ratjetoeopvang@home.nl

Ondertussen zijn onze pedagogisch medewerkers druk in de weer met de opvang van de kinderen van ouders die vallen in de cruciale beroepsgroepen. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan thema-voorbereidingen, telefonische oudergesprekken, grote schoonmaakwerkzaamheden op beide locaties waarbij we alles aanpakken zodat we er klaar voor zijn indien de reguliere openingstijden weer gehanteerd mogen worden!
Dan staan wij weer fris gewassen, goed voorbereid en vol enthousiasme voor jullie klaar.

Mochten er nieuwe maatregelen of richtlijnen kenbaar gemaakt worden vanuit de Rijksoverheid, dan informeren wij ouders/verzorgers direct via de mail welke gevolgen dit heeft voor de kinderopvang.

Agenda

Agenda 2020:
- Januari:
1: Gesloten i.v.m. Nieuwjaar.

- 20 Februari:
Carnavalsmiddag voor ouders en kinderen.

- Maart:

- April:
: Koningsspelen i.s.m. basisschool

- Mei:

-Juni:
Week 1 of 2: Opa/Oma activiteit

- Juli:
9 : Afsluiting schooljaar activiteit

- Zomervakantie:
Zomervakantie uitjes!

- Oktober: Kabouterpad Peutergroepen

- November:
04: Sinterklaasviering i.s.m. basisschool

- December:
17: Kerstviering i.s.m. basisschool.

Team Ratjetoe

Mijn naam is Natasja Smeets. Ik ben eigenaresse van Kinderdagverblijf Ratjetoe. Ik heb de SPW-opleiding gedaan en 9 jaar in de kinderopvang gewerkt waarvan een aantal jaren als hoofdleidster. Vanuit mijn start als gastouder in 2006 ben ik na 4 jaar doorgegroeid naar het starten van Kinderdagverblijf Ratjetoe. Samen met de kinderen en ouders zijn we verhuisd van de opvang in ons woonhuis naar het mooie pand aan het van Horneplein. Sinds de start van kinderdagverblijf Ratjetoe in 2010 hebben we inmiddels heel wat nieuwe kinderen en ouders mogen verwelkomen en werken we nu met een heel team van goede pedagogisch medewerkers om de kinderen een leuke en leerzame tijd te laten beleven. Samen met mijn man Akin en twee dochters Ronahi en Sarya wonen wij naast het kinderdagverblijf in hetzelfde pand. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin door leuke dingen te ondernemen en te ontspannen.
Mijn naam is Nathalie Vorselen. Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters. Ik heb de opleiding Agogisch Werk gedaan niveau 4. Ik werk sinds Oktober 2011 met heel veel plezier als pedagogisch medewerkster op de peutergroep, locatie van Horneplein/Ratjetoe. Ik werk de dinsdag, donderdag en de vrijdag. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met de hobby van mijn dochters, paardrijden. Verder hou ik erg van gezelligheid en ruwharige teckeltjes.
Mijn naam is Annie van Bogget
Ik werk 3 dagen per week de maandag donderdag en vrijdag op de peutergroep op het van Horneplein. Ik heb
SPW Kinderopvang gedaan en werk sinds de opening bij Kinderdagverblijf Ratjetoe.
In mij vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn man, kinderen en honden, mijn verdere hobby`s zijn knutselen, ik pimp bustes, fotografie, bloemschikken en fitness. Ik woon met mijn man, twee volwassen kinderen en onze twee hondjes in Horn.
Mijn naam is Wendy Weijmans. Ik woon in Swalmen samen met mijn man en zoon. Sinds 1 september 2010 ben ik werkzaam bij Ratjetoe. Ik werk op de babygroep en de BSO. Dit doe ik met heel veel plezier binnen een geweldig team! In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met mijn gezin en ben ik lid van een schietsport vereniging.
Mijn naam is Shanty Verstappen. Mijn functie bij Ratjetoe is Pedagogisch Medewerkster. Ik werk momenteel op woensdag op de babygroep, en op de maandag, dinsdag en donderdag werk ik op de Peuter(plus) groep. Mijn werk doe ik met veel liefde en plezier! Elke dag is weer anders en ik krijg erg veel voldoening uit mijn werk. In mijn vrije tijd sport ik graag, speel ik games of spreek ik af met vrienden. Ik zie jullie graag terug bij Ratjetoe. Mochten er vragen zijn: stel deze gerust bij mij!
Mijn naam is Anneke van Rooij, VVE-/peuterleidster op locatie "Ratjetoe Mussenberg". Alweer 23 jaar werkzaam in de kinderopvang in al zijn vormen. Mij vind je op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in de peutergroep. Daarnaast heb ik mijn eigen Meespeeltheater "Tante Thee Theater", waarmee ik door het hele land voorstellingen en workshops verzorg voor kinderen, al dan niet met een beperking. Zowel in mijn werk voor Ratjetoe als in mijn theater maak ik veel gebruik van NMG ( Nederlands met Gebaren), wat communiceren met kinderen met een achterstand of beperking heel gemakkelijk maakt.
Mijn passie ligt bij het mogelijk maken van communicatie, juist daar waar het niet vanzelf gaat. VVE (vroeg- en voorschoolse educatie) is daarom op mijn lijf geschreven. Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind; spreek me gerust aan of maak een afspraak.
Mijn naam is Patty Peeters-Severin. Ik ben geboren in Horn, maar woon nu met mijn man en zoontje in Heythuysen. In mijn vrije tijd voetbal ik graag bij dames 1 in Heythuysen en skeeler ik graag! Ik ben werkzaam als pedagogisch beleidsmedewerker en coach bij KDV Ratjetoe op maandag dinsdag en woensdag. Daarnaast kan ik ook op de groepen ingezet worden.
Mijn naam is Renee Hendriks. Ik woon momenteel in Maaseik. Ik heb de opleidingen SPW-3 en vervolgens SPW-4 afgerond.
In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met vriendinnen. Ik ben werkzaam op de peutergroep en de BSO. Mochten er vragen zijn, dan zijn deze van harte welkom.
Mijn naam is Lesley Colbers-Metsemakers. Ik woon in Roggel en ben moeder van twee jongens. Op de babygroep werk ik de maandag en vrijdag. Op de woensdag en vrijdagmorgen werk ik op de VSO en de woensdagochtend aansluitend de VVE peutergroep. Ik ben al vanaf juli 2000 werkzaam in de kinderopvang
Ik heb vele cursussen afgerond. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Bhv/Kinder EHBO/Gebarentaal/Uk&Puk/Beweegkriebels/TINK!In mijn vrije tijd gaan we lekker buiten spelen, wandelen of naar de auto race in Posterholt en Venray.
Mijn naam is Evi Henderickx. In februari 2016 ben ik geslaagd voor de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerkster kinderopvang niveau 4. Sinds juni 2016 werk ik als pedagogisch medewerkster bij kinderdagverblijf Ratjetoe. Op maandag, woensdag en vrijdag werk ik op de babygroep. De dinsdagmiddag en donderdagmiddag sta ik op de BSO locatie Mussenberg. In mijn vrije tijd ben ik leiding van JongNL Grathem, train ik de C-meiden van vv GKC en voetbal ikzelf bij dames 1 van vv GKC. Daarnaast doe ik ook nog graag leuke dingen met vrienden en familie. Ik zie jullie graag bij kinderdagverblijf Ratjetoe!
Mijn naam is Balou Dieteren en ik ben 26 jaar oud. Ik ben een spontane, vrolijke dame. Ik woon vanaf december samen met mijn vriend in Roermond. Jullie zullen me op maandag tot en met donderdag tegenkomen op de babygroep, maar ook de vrijdag zal ik vaker aanwezig zijn.
In 2008 ben ik gestart met de opleiding SAW Niveau 4, deze heb ik in 2012 succesvol afgerond.
Verder breng ik graag tijd door met vriendinnen/vrienden en uiteraard mijn eigen vriend. En kun je me vaak in de sportschool vinden.
Spreek me gerust een keer aan als jullie nog vragen hebben.
Mijn naam is Maud Voermans, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend, zoontje en hond in Horn. Ik ben sinds december werkzaam bij Ratjetoe op alle groepen.
Ik heb de opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg gevolgd en behaald. Voorheen heb ik voornamelijk in de horeca gewerkt en in het animatie en recreatie werk, op verschillende campings en hotels, zowel in Nederland als in Portugal.
Ik ben dol op kinderen en doe dit werk met ontzettend veel plezier. In mijn vrije tijd besteed ik graag mijn tijd met mijn gezin , vrienden en familie. Verder ben ik graag creatief bezig, tekenen, schilderen en oude spulletjes opknappen. Heb je nog vragen, stel ze gerust.